header banner
Default

Volgens Emerce groeit het aantal landen dat cryptocurrency verbiedt


Table of Contents

    Nieuws -

    estonia-3744813_960_720-430x400

    Het aantal landen dat crypto verbiedt is sinds 2018 meer dan verdubbeld, zo blijkt uit gegevens van het Library of Congress (LOC). Het instituut beschrijft negen landen die nu een absoluut verbod op crypto hebben ingesteld en 42 met een impliciet verbod.

    De negen nieuwe landen met een absoluut verbod zijn Egypte, Irak, Qatar, Oman, Marokko, Algerije, Tunesië, Bangladesh en China. Het cryptoverbod van China kreeg in 2021 de meeste aandacht.

    De Indiase regering overwoog vorig jaar ook een cryptoverbod. Het kan zijn dat Securities and Exchange Board of India (SEBI) beperkende maatregelen invoert, maar een algeheel verbod is nog steeds niet uitgesloten.

    Zeker 103 landen hebben voor de bestrijding van de financiering van terrorisme en witwassen wetten tegen de cryptohandel ingevoerd, een drievoudige toename ten opzichte van 2018.

    Zweden heeft een verbod op het delven van cryptomunten ingesteld vanwege de stroomvereisten en milieukosten. Estland heeft strengere maatregelen voor februari aangekondigd, niet voor eindgebruikers, maar voor zogenoemde virtual asset service providers (VASP’s). Die mogen geen anonieme klanten meer accepteren. Eerder leek ook Estland een cryptoverbod te overwegen.

    Britse parlementsleden en campagnevoerders dringen intussen bij de Britse regering aan op strengere regulering van de crypto-industrie. Zo zijn er met name zorgen over fantokens, cryptocurrencies gekoppeld aan een voetbalclub.

    Dinsdag kwam ook Kosovo met een verbod op het delven van cryptomunten vanwege het energieverbruik.

    BREAKING:
    🇪🇪 Estonia is NOT banning crypto.

    Finance Ministry @rahandus just released a rebuttal to some ugly speculative rumors that started going around over New Years: https://t.co/WA4t6x2a2k

    🧵👇

    — Sten Tamkivi (@seikatsu) January 3, 2022

    Sources


    Article information

    Author: Gary Harrison

    Last Updated: 1703102521

    Views: 650

    Rating: 4.1 / 5 (45 voted)

    Reviews: 82% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Gary Harrison

    Birthday: 1997-01-04

    Address: 357 Gregory Ways Apt. 379, South Jamie, CA 46414

    Phone: +4198917586819484

    Job: Psychologist

    Hobby: Woodworking, Animation, Drone Flying, Graphic Design, Soccer, Arduino, Meditation

    Introduction: My name is Gary Harrison, I am a strong-willed, courageous, welcoming, cherished, honest, ingenious, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.