header banner
Default

Kunden er nu i stand til at betale for at undgå annoncer på Facebook og Instagram


31. oktober 2023

Hvis forbrugerne er villige til at hoste op med cirka 100 kroner om måneden, så kan de slippe for reklamer. Sådan lyder et nyt tilbud fra Meta, som kan få betydning for danske netbutikker.  

VIDEO: Opprette annonse på Facebook og Instagram
NOPA

Fra november bliver det potentielt sværere at nå ud til dine kunder på Facebook og Instagram. 

Meta, som står bag de to sociale medier, lancerer nemlig en ny betalingsversion, hvor brugere i EU, som er ældre end 18 år, kan betale sig fra at se reklamer.  

Samtidig bremser Meta alle annoncer, der henvender sig til brugere under 18 år. 

Brugerne skal smække 9,99 euro på disken, hvis de vil bruge de reklamefrie sociale medier som webbrugere, og 12,99 euro hvis de vil være reklamefri på mobilen. 

Det er et ret markant initiativ, som kan få stor betydning for danske netbutikker, lyder det fra Carsten Rose Lundberg, som er fagchef for Digital Handel i Dansk Erhverv. Han vurderer dog også, at prisen for at undgå reklamer er i den høje ende - især fordi reklamer på Facebook ikke “støjer” og forstyrrer så meget som på YouTube: 

”Det bliver meget spændende at følge, fordi næsten 9 ud af 10 danske netbutikker anvender Facebook, som er en meget vigtig marketingkanal, men i første omgang tror jeg ikke, at specielt mange forbrugere vil benytte sig af det.”   

Understreger behovet for flere kanaler 

Selvom Carsten Rose Lundberg ikke forventer, at Metas brugere i samlet flok til droppe reklamer fra i morgen, så er det nye tiltag med til at understrege en vigtig pointe: Du skal ikke komme alle dine marketing-æg i én Meta-kurv: 

“Hvis man gør det, så er man sårbar overfor eventuelle ændringer. Derfor bør man have flere kanaler, og så bør man i høj grad prioritere dem, som ikke er så sårbare overfor ændringer - eksempelvis SEO og nyhedsbreve.” 

Bøde for brud på GDPR 

I januar fik Meta en gigantisk bøde på 2,9 mia. kroner for brud på GDPR, og deres pengemaskine, hvor brugere automatisk sagde ja tak til personaliserede reklamer ved at bruge platformen, blev dømt ulovlig af EU. 

Den dom har ifølge Carsten Rose Lundberg fra Dansk Erhverv helt sikkert haft betydning for Metas nye lancering. 

”Tiltaget kommer som en mere eller mindre nødvendig konsekvens af dommen fra januar i år, hvor Meta blev idømt en bøde for ikke korrekt at indhente samtykke til personaliseret markedsføring. Her var en af ankerne blandt andet, at man som bruger ikke havde et reelt valg ift. om man ville modtage annoncer baseret på ens adfærd på Facebook/Instagram eller ej. Det har man så nu, men om det er nok, skal jeg ikke kunne sige.” 

Prisstigninger i vente 

Meta har allerede meldt ud, at der kommer prisstigninger. Fra marts 2024 stiger prisen med seks euro om måneden for webbrugerne, mens smartphone-brugerne skal hoste op med otte euro mere for hver ekstra konto, der er angivet i en bruges account-center. 

Sources


Article information

Author: Jamie Foster

Last Updated: 1703770922

Views: 1138

Rating: 3.8 / 5 (99 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamie Foster

Birthday: 1960-12-19

Address: 5444 Dennis Haven, Port Elizabeth, IA 11624

Phone: +4077854329444766

Job: Article Writer

Hobby: Whiskey Distilling, Raspberry Pi, Playing Chess, Painting, Aquarium Keeping, Singing, Tennis

Introduction: My name is Jamie Foster, I am a cherished, valuable, intrepid, talented, steadfast, sincere, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.