header banner
Default

Instagram verwijderen in vijf stappen: deze methode wis je account volledig


Instagram is tof, maar het kost ook ontzettend veel tijd. iPhoned laat zien hoe je jouw Insta-account stopzet. Ben je hier nog niet aan toe? Dan kun je in plaats van het Instagram te verwijderen ook je profiel tijdelijk uitschakelen of deactiveren.

Lees verder na de advertentie.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram-account verwijderen

Soms heb je genoeg van Instagram ben je er helemaal klaar meer. Het is namelijk een dagtaak om alles op Instagram te volgen en niet iedereen heeft hier altijd trek in. Vind je het ook tijd om je Instagram te verwijderen? Dan laten we hier zien hoe je dat het snelst doet!

Je Instagram-account verwijderen is heel makkelijk en werkt zo:

  1. Open de Instagram-app en tik rechtsonder op het profielicoontje;
  2. Daarna tik je rechtsboven op het menu (de drie streepjes);
  3. Tik op ‘Instellingen > Account’;
  4. Scrol naar beneden en tik op ‘Account verwijderen’;
  5. Tik op ‘Account verwijderen > Doorgaan met verwijderen account’.
Instagram account verwijderen (1)

Zodra je dit hebt gedaan worden al je foto’s, opgeslagen afbeeldingen en video’s, reacties, vind-ik-leuks en vrienden verwijderd. Ook je persoonlijke gegevens, zoals je Instagram-naam, gaan de prullenbak in.

Je krijgt ongeveer een maand de tijd om je nog te bedenken. Instagram vertelt je ook exact op welke datum je Instagram-account voor altijd wordt verwijderd. Door voor het einde van de datum je weer aan te melden, stop je het verwijderen en blijft je account bestaan.

Instagram account verwijderen (stap 2)

Het is daarom belangrijk om zeker van je zaak te zijn. Is de aangegeven datum voorbij? Dan is het verwijderen van je Instagram-account definitief.

Instagram account tijdelijk uitschakelen

Wil je eerst even proeven van het ‘Insta-vrije’ leven? Dan kun je er ook voor kiezen om je profiel op Instagram tijdelijk uit te schakelen in plaats van te verwijderen. Zoals de naam doet vermoeden gaat je Insta-account dan tijdelijk op zwart, maar worden al je gegevens niet gewist. Wanneer je er weer klaar voor bent kun je gewoon opnieuw inloggen en doorgaans als vanouds.

Je Instagram-account tijdelijk uitschakelen of deactiveren doe je zo:

  1. Open de Instagram-app en tik rechtsonder op het profielicoontje;
  2. Tik rechtsboven op het menu (de drie streepjes) en kies voor ‘Instellingen > Account’;
  3. Scrol naar beneden en tik op ‘Account verwijderen’;
  4. Tik op ‘Account deactiveren’, selecteer een reden waarom je wilt deactiveren en voer je wachtwoord opnieuw in;
  5. Daarna hoef je alleen nog op ‘Account tijdelijk deactiveren’ en op ‘Ja’ te tikken.
Instagram deactiveren

Vanaf nu worden je profiel, foto’s en video’s, opmerkingen en vind-ik-leuks tijdelijk verborgen. Anderen kunnen jouw Insta dus niet langer zien en alles wat je ooit hebt gedaan wordt tijdelijk verborgen. Deze gegevens worden pas weer zichtbaar op het moment dat je je opnieuw aanmeldt.

Je account wordt dus weer actief op het moment dat je de app weer gaat gebruiken. Let op! Je kunt je account slechts één keer per week deactiveren.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram verwijderen via app

VIDEO: How to Delete Instagram Account Permanently (Quick & Easy)
Geeks Tutorial

“Kan ik Instagram verwijderen via de app?” Die vraag kreeg onze redactie regelmatig voorgelegd. Vroeger was dit namelijk niet mogelijk, maar daar is verandering in gekomen. Na een update heeft Instagram het nu mogelijk gemaakt om je Instagram te verwijderen of te deactiveren in de app. Je hoeft dus niet meer via een omweg op de website je Insta te verwijderen.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws of meer tips? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Het laatste nieuws over Instagram:

  • Facebook en Instagram lanceren abonnement: zoveel ga je betalen *update* (7 nov)
  • Reclamevrij Facebook komt eraan (met een addertje onder het gras) (5 sept)
  • Vervelende spamberichten op Instagram – zo stop je dat (15 aug)
  • Instagram lanceert abonnement – zo duur is Meta Verified (19 jul)
  • Handig: Instagram voegt ‘meestgevraagde functie ooit’ toe (19 apr)

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sources


Article information

Author: Nicole Clark

Last Updated: 1702576442

Views: 689

Rating: 4.9 / 5 (93 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicole Clark

Birthday: 1927-11-26

Address: 96960 Taylor Village, East Donstad, AR 08424

Phone: +4517231134389680

Job: Tour Guide

Hobby: Coffee Roasting, Animation, Chess, Role-Playing Games, Juggling, Reading, Graphic Design

Introduction: My name is Nicole Clark, I am a rich, sincere, artistic, unswerving, courageous, forthright, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.