header banner
Default

Google AI geeft intrigerende antwoorden op vragen als Bitcoin of goud


Al sinds het bestaan van bitcoin (BTC) maken mensen de vergelijking met goud. Bitcoin wordt door veel investeerders gezien als ‘goud 2.0’, als een digitale en betere versie van goud. De discussie duurt nog altijd voort, ondanks dat de twee activa inmiddels al bijna anderhalf decennium naast elkaar bestaan. We vroegen Google’s Artificial Intelligence (AI) om raad, en het computermodel had een verbazingwekkend simpel antwoord.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB Advertentie Anycoin Direct

Google heeft slim antwoord op bitcoin-goud-kwestie

VIDEO: 🚨 BRICS Wereldmunt: Goud Gekoppeld & Bitcoin is Digitaal Goud | Madelon Vos
Madelon Vos

OpenAI heeft misschien het razend populaire ChatGPT, maar andere bedrijven hebben zo ook hun stokpaardjes. Google heeft bijvoorbeeld Bard, eveneens een AI-model voor Natural Language Processing (NLP). Op de vraag welke van de twee activa beter is gaf het simpelweg een duidelijk rijtje voor- en nadelen.

Bard vindt geen van beide beter, ze hebben allebei voor- en nadelen. Welke van de twee de overhand zou moeten hebben bij je beslissingen hangt af van je doelen, risicotolerantie, je beoogde verkoopmoment en de rest van je portfolio. Financieel advies geeft het model uiteraard niet.

Voor- en nadelen van in goud investeren

VIDEO: De AI-diensten van Google en Microsoft 'geven heel verschillende antwoorden' op het gebied van beleggen: analist
Yahoo Finance

Het computermodel heeft vier voordelen van goud gevonden. Het behoudt al letterlijk een eeuwigheid zijn waarde, is het een tastbare activa die je zelf kunt bewaren, is het minder volatiel dan bitcoin en het wordt breder geaccepteerd als betalingsmiddel dan bitcoin.

Maar de keerzijde van de relatieve stabiliteit is dat het niet altijd makkelijk op te slaan is. Als je dat extra veilig en met derde partijen doet, dan komen daar kosten bij kijken. Bovendien is het edelmetaal erg zwaar, bijna net zo zwaar als lood zelfs. Veel goud verplaats je dus niet zomaar.

Ook is goud net zo geliefd bij criminelen als bij ‘gewone’ investeerders. Je moet dus opletten voor diefstal. Als laatste verkoop je fysiek goud vaak niet zomaar, daar heb je een betrouwbare handelspartner voor nodig.

Op zoek naar een betrouwbare partij om in goud te investeren? Als je je aanmeldt bij het Nederlandse GoldRepublic, dan krijg je tijdelijk 56 euro (1 gram) gratis goud. Claim je gratis goud via deze link.

Voor- en nadelen bitcoin

VIDEO: Hoe u op de AI-markt kunt spelen: de beste AI-aandelen💰
InvestAnswers

Bitcoin heeft ook een aantal voordelen, volgens Bard. Zo zijn fysieke bitcoins gemakkelijk te verplaatsen, bijvoorbeeld naar een crypto exchange. Dat betekent dat je het gemakkelijk kunt verkopen – ervan uitgaande dat je bij je coins kunt, natuurlijk.

Ook is de marktwaarde van bitcoin een stuk lager dan die van goud. Dat betekent dat je in theorie meer kunt verdienen met bitcoin, want dit maakt het volatieler dan goud. De marktwaarde van goud wordt geschat op bijna 13 biljoen (13.000 miljard) dollar. Die van bitcoin ligt volgens CoinGecko op slechts 500 miljard dollar.

Maar het nadeel van het hogere potentiële rendement is dat de prijsschommelingen ook een stuk heviger zijn. Het gebrek aan geschiedenis is ook geen voordeel. Dit zal bijdragen aan de volatiliteit, en het geeft minder zekerheid. Bitcoin is bovendien kwetsbaar voor hacks, juist doordat het digitaal is.

Advertisement

ChatGPT is het eens met Bard

VIDEO: BITCOIN EN GOUD EXPLODEREN & AANDELEN BLOEDEN
LangzaamRijker

We vroegen ChatGPT dezelfde vraag. De antwoorden waren bijna hetzelfde, op een aantal aspecten na. Zo vindt OpenAI’s slimme computermodel dat bitcoin als voordeel heeft dat handelsplatformen 24 uur per dag en 7 dagen in de week operationeel zijn. Dat geldt voor goud over het algemeen niet.

Tegelijkertijd zit het beleid van overheden mee voor goud, vindt Bard. Wat overheden vinden van bitcoin staat namelijk nog niet in steen gegraveerd, alhoewel wel het geluid klinkt dat overheden crypto niet willen verbieden. Ook benadrukt ChatGPT de lage correlatie van goud met aandelen en obligaties.

Post Views: 25

Sources


Article information

Author: Charlotte Compton

Last Updated: 1704347282

Views: 1061

Rating: 3.8 / 5 (111 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Charlotte Compton

Birthday: 2010-07-18

Address: 069 Norma Crossroad Apt. 025, Marissatown, WA 72850

Phone: +3738575664343349

Job: Cryptocurrency Analyst

Hobby: Camping, Coffee Roasting, Painting, Chess, Camping, Raspberry Pi, Magic Tricks

Introduction: My name is Charlotte Compton, I am a unguarded, unwavering, lively, accessible, Adventurous, strong-willed, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.